daniel&stig

I 2017 er det 14 år siden den første “Blues over tregrensa” ble arrangert i 2003, det vil si at det er 15. gang at bluesen arrangeres. Det har vært en enestående reise, med musikalske godbiter som perler på en snor!

Folk kommer igjen år etter år, og reiser gjerne i timevis fra begge sidene av fjellet, for å komme til Grotli denne helga. Blueshelga på Grotli Høyfjellshotell har etter hvert opparbeidet seg et rykte som gjør at artistene står i kø for å spille der, og de kommer gjerne tilbake for å spille mer.

Det er ikke bare artistene som står i kø for “Blues over tregrensa”, også publikum kommer tilbake år etter år. Det er en fantastisk atmosfære denne helga, og at folk stortrives er lett å se. Også mange fra lokal-områdene rundt, samt hyttefolk tar turen til hotellet for å få med seg bluesen. Da er det gjerne en helaften med nydelig mat fra blues-buffèt, god drikke og musikk som rører dansefoten ut på gulvet.

Hotellrommene blir som oftest utleid med en gang når bookingen åpner den 1. juli, men det finnes muligheter på lokale hytter og ikke minst for den som vil ta med seg campingvogna på fjellet denne helga. Du er også velkommen for en dagstur om det passer best, sjekk gjerne busstider til Grotli. På dagen fra 12.00 og utover byr vi på gratis konserter i storstua, med åpen kro og bar for servering av mat og drikke.

Du vil garantert ikke angre om du tar turen 06 – 08 Oktober 2017!
Informasjon om artister:

Eric Slim Zahl & the South West Swingers
Et Formidabelt liveband!
 
Dresset opp i slips, bukseseler og blanke sko, sprer Eric Slim Zahl & The South West Swingers musikken sin med humor, musikalsk dyktighet og trøkk.
Siden bandet startet i 2006 har de gjort en imponerende mengde klubbjobber i Norge og England og er kjent for å være et formidabelt liveband.
Bandets ambisjoner er å videreføre de flotte tradisjonene og musikken fra 50-tallet – med sitt eget og mer rocka uttrykk.
Bandet skriver sin egen musikk, og ga i 2011 ut debutalbumet “Daddy’O”, som ble nominert til Spellemannspris i blueskategorien. I 2013 kom oppfølgeren “Chances Are Slim”.
Også dette albumet høstet meget gode kritikker i pressen. Rock On!
Vinner av European Blues Challenge 2016

I 2016 representerte Eric Slim Zahl & the South West Swingers Norge i European Blues Challenge (EBC). Bandet var nominert av et samstemt blues-Norge, og i konkurranse med 20 andre land – sto Eric Slim Zahl & the South West Swingers igjen som vinnere!
I etterkant av EBC har bandet turnert noen av de største bluesfestivalene i Europa, som Blues Peer i Belgia (Buddy Guy, Joe Bonamassa, Brian Setzer, Robben Ford), Hondarribia (Spania), Swing Wespelaar (Belgia), Rauma Blues (Finland), Fredrikshavn Bluesfestival (Danmark), Lucerne Blues Festival (Sveits), Notodden Bluesfestival, Blues In Hell for å nevne noen.
The Jelly Roll Men
som vi kjenner fra før som 9Fingers, har “Blues with a feelin’” som motto og det er nettopp følelser bandet formidler. Musikken har blitt omtalt i konsertanmeldelser fra bluesklubber på Østlandet som ”ektefølt jukejointblues” og ”ekte vare” og bandet har spilt hos oss en rekke ganger tidligere.
The Jelly Roll Men spiller blues på samme måte som bluesens gudfedre gjorde det: Upolert, med følelse og ekte spillerglede. Munnspillet står sentralt og begrepet harmonica blues har også blitt brukt for å beskrive bandet fra Reinsvoll på Toten.
De er beinharde retromusikere og tradisjonalister, og det er utgangspunktet og opprinnelsen The Jelly Roll Men har hentet frem; 12bar blues med gyngende lokomotivrytmer med et sentralt munnspilluttrykk, ekte historier om brutte løfter, pengeproblemer, alkohol og damer.
Bandet har spilt for de fleste bluesklubbene på Østlandet og hos andre kjente arrangører med stor suksess. De spiller en krydret miks av gamle klassikere fra munnspillmestere som Big Walter Horton, Little Walter, Slim Harpo og Sonny Boy II og selvfølgelig selvskrevne låter som er basert på sanne historier, ekte opplevelser og mennesker.
Arrangører og publikum gir tomlene opp og gir bandet kreditt for ekte spillerglede og et autentisk uttrykk på scenen.
Tiger City Jukes
ble startet av sanger og gitarist Knut Eide og gitarist Harald Stokke. Med historie tilbake til 1995, utallige konserter og turneer, samt fire kritikerroste utgivelser i bagasjen, er det nå mulig for nye og gamle tilhengere å få en mektig porsjon av Tiger City Jukes igjen. Dette er et bluesband med et særegent uttrykk og sterke originallåter.
Etter å ha jobbet med “Moonlight Crying”-prosjektet, hvor de utforsket nye klangbilder, har bandet nå kjørt inn på det opprinnelige sporet med sin energiske, hardtsvingende musikk.
Bandet består i dag av:
Knut Eide, sang/gitar
Harald Stokke, gitar
Atle Rakvåg, bass
Espen Moen, trommer
Kid Engen bluesband 
oppstod i desember 2013.
Etter nærmere fem år som frontfigur og musiker i bandet “Texas Tango” fant Kid Engen ut at han ville etablere et nytt band med fokus på eget sound og egne tolkninger med utgangspunkt i den tradisjonelle bluesen, men med et noe mer rocka helthetsuttrykk.

Stil:
Fabolous Thunderbirds kan sies å være en viktig inspirasjonskilde, og en del av låtmaterialet er tolkninger av kjente T-birds låter.
Little Walter, Sonny boy og Gary Primich er også verdt å nevne som musikalske referanser.
Bandet har et variert repertoar, et groovy uttrykk, bestående av dansbar musikk som kan tilpasses både bluesklubber, rockeklubber eller rene dansearrangementer

Raketten som tok av: Yngve & his Boogie Legs 
startet opp i 2009, og allerede i 2011 vant bandet Union Blues Cup som ble arrangert i regi av Norsk Bluesunion. Deretter ble det turné som “unionsband” i 2012. Etter turnéen, som forøvrig var på 52 konserter (!), var bandet kjent for hele bluesmiljøet i Norge som et liveband som virkelig tar pusten fra en. Neste naturlige steg var å spille inn album. Martin Windstad produserte det selvtitulerte albumet som mottok kjempekritikker i pressen. I 2013 ble bandet valgt som Norges representant under European Blues Challenge i Toulouse og i International Blues Challenge i Memphis. Bandet gjorde så pass inntrykk på diverse “talent buyers” at de sporenstreks ble booket til å holde konserter i blant annet Tyskland, Danmark og Sverige samme år. I november 2013 slapp bandet sitt andre album med tittelen “Straighten Up”, fortsatt med Windstad ved produsentroret og med legendariske Kai Andersen bak lydspakene i kontrollrommet. Bandet skriver sine egne låter, selvfølgelig..