Storslått, friskt, … og litt rått!

Grotli hyttegrend ligger på ca. 920 m.o.h. helt vest i Skjåk kommune ved inngangen til Strynefjellet. Hyttegrenda ligger lett tilgjengelig fra RV15 – en av de viktigste helårsveiene mellom Øst- og Vestlandet. Dette er trolig en av de siste mulighetene til å realisere hyttedrømmen i høyfjellet. Grotli ligger på dørstokken til de to nasjonalparkene Breheimen og Reinheimen – noe som gir hyttegrenda en helt spesiell og unik beliggenhet.

I 2012 kommer Kvivsvegen. Kvivsvegen åpner for et helt nytt øst/vest-samband  mellom Søre Sunnmøre og Østlandet via RV15 over Strynefjellet. Kvivsvegen vil gi ferjefri E39 mellom Festøya i Møre og Romsdal og Lote i Sogn og Fjordane, og gi et nytt øst/vest-samband mellom indre Nordfjord og Søre Sunnmøre. Kvivsvegen vil gå inn i E39 Kyststamvegen; Kristiansand – Bergen – Ålesund – Trondheim. Dette vil gi en kjøretid fra Fosnavåg til Grotli på vel to timer! Nyt en langhelg på Grotli, og dra rett på jobb mandag morgen.

De fleste som kommer på besøk til Grotli blir svært overrasket over at et så fantastisk område finnes så nær de store knutepunktene på Vestlandet. Ta en tur til Grotli hyttegrend og finn drømmetomten!

Grotli har også gode, daglige bussforbindelser til Bergen, Måløy, Volda, Trondheim og Oslo.

Hyttetomtene

Grotli hyttegrend oppfyller alle krav du setter til en topp moderne fritidsbolig. Prisene for tomtene inkluderer infrastruktur fram til tomtegrensen eller tilkoplingspunkt i vegskulder. Dvs. at det blir lagt fram elektrisitet, vann og kloakkrør. Når det gjelder bredbånd og kabelTV, ligger dette som et satsningspunkt i kommunen. Vi legger derfor ned trekkrør frem til tomtegrense, slik at det blir mulig å koble seg på den dagen kabelen når Grotli. «Hjemmekontor» får en helt ny mening på 920 m.o.h.!

Skridulaupen

Hvorfor stå i kø når du kan oppleve den store friheten på Grotli?

Perfekt for deg som skygger unna store og masete vinterresorter. Området preges av moderat og skånsom utbygging, og få andre muligheter for utbygging av fritidsboliger. Dette gjør hyttetomtene i Grotli hyttegrend spesielt attraktive, og området en helt egen atmosfære.  Med sin beliggenhet på nesten 1000 m.o.h. og umiddelbare nærhet til de to nasjonalparkene, kan du være sikker på at du har gjort en meget god investering.

Hyttegrenda ligger solrikt til i lia bak Grotli Høyfjellshotel med en fantastisk panoramautsikt mot mektige Skridulaupen (1986 m.o.h.) og Grotlivatnet. Med sitt snørike, men tørre klima, er det som oftest skoddefritt – noe som ikke alltid er like selvfølgelig vest for vannskillet. Du har vanligvis godt skiføre fram til mai! Terrenget er mildt og vennlig, med typisk tregrensevegetasjon av einer, vier og småbjørk. Like vakkert gjennom alle sesongene – vår, sommer, høst og vinter. I Grotli hyttegrend får du virkelig en helårsbolig som kan nytes gjennom alle årstidene.

Bak hyttegrenda ligger Grotli skiheiser med supre nedfartsløyper som passer alle ferdighetsnivå og teknikker. Om du foretrekker snowboard eller carvingski, kan vi garantere actionfylte og morsomme dager i skibakken med sine hopp, rails og varierte terreng. Gjennom sesongen har vi massevis av aktiviteter og happenings i bakken for store og små. Det er planlagt ny heis og flere nedfartsløyper bak den østre delen av hyttegrenda som på sikt vil gjøre området enda mer attraktivt. I tillegg finner du turløyper i fantastisk turterreng, perfekt for både lettere turer og toppturer. Tenk ski – tenk Grotli.

Ved Pollfoss, 15 minutters kjøring fra Grotli, finner du lysløyper på vinterstid og cross- og gocartbane på sommerstid. Bismo – en halvtime unna, byr på spennende elveaktiviteter som rafting, kajakk og juving, og et godt utvalg av butikker.

Om sommeren er Grotli utgangspunkt for DNT/ÅST sine løypenett både sørover mot Skridulaupbu og Jotunheimen, eller nordover inn i Tafjordfjellene .

Grotli Høyfjellshotel fra 1905 har kanskje noen av de vakreste interiørene du finner blant de gamle klassiske høyfjellshotellene. Hotellet er medlem av «De historiske hotell» – der tittelen krever et bevisst forhold til vertskapsrollen og historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. Mellom gamle tømmervegger, antikviteter og smakfulle møbler, kan du finne roen etter en lang dag i høyfjellsnaturen. Her kan du nyte deilig mat i hotellets vakre spisesaler, og hygge deg med noe godt å drikke i den lune Storstugu etterpå. I kafeen kan du ta en rask lunsj eller en kaffekopp med en nystek rømmevaffel til mellom slagene. Grotli Høyfjellshotell ønsker hyttefolket hjertelig velkommen inn!

Midt mellom det beste vi kan by på

Gamle Strynefjellsveg – som er offisiell turistveg, starter ved Grotli, med kun 20 minutters kjøring til Strynefjellet Sommarski og Tystigbreen som er et eldorado for ski- og snowboardfolket på sommerstid.

En liten halvtime i bilen og du begynner nedfarten til spektaktulære Geirangerfjord – et norsk medlem på den eksklusive listen over UNESCOs verdensarv. Et perfekt utfartsmål om høydesyken setter inn.

I retning øst er du en 50 minutter unna en av de viktigste reiselivsdestinasjonene i Gudbrandsdalen, Lom, med noen av landets mest attraktive natur- og kulturopplevelser. Glem ikke å få med deg nybakt brødbakst fra Bakeriet i Lom eller en kulinarisk matopplevelse hos kjøkkensjef Kristoffer Hovland på Fossheim Hotel med sesongens råvarer fra lokalområdet. Lom er også inngangen til Jotunheimen med Galdhøpiggen og Besseggen som «top two».

Jakt og fiske

Jakt og fangst har lange tradisjoner i Skjåk, og kommunen er mellom de store i landet når det gjelder faunarikdom og jaktmuligheter på storvilt som rein, elg og hjort. De fleste jaktkortene går til utenbygds jegere. Ordinær tildeling skjer ved loddtrekkning, men det selges også jaktpakker. Egne jaktkort selges også for småvilt som rype og hare.

Skjåk flommer bokstavelig talt over av fjellvann, elver og bekker.  Øvre-Ottavassdraget med sine sideelver regnes som ypperlige fiskeelver, og her finner du den ettertraktede fjellørreten. Fiskekortet gjelder for hele kommunen, da har du hele 320 fiskevatn og 24 mil med elv å boltre deg i! Fra 2008 ble det åpnet for at alle kan fiske med garn i Skjåk.

Visning

Du er velkommen til visning når det måtte passe.
Kontakt oss gjerne for en hyggelig hytteprat:
Stein Are: 977 32 900
Are: 92 89 50 60
Mail: are@grotli.no