Gamle Strynefjellsveien

Vakker og fredet turistvei

Denne gamle ferdselsåren mellom Østlandet til Vestlandet er vakker og fredet. Veien i seg selv er et mesterstykke innen ingeniørkunst fra en svunnen tid. Det er et historisk sus over veien som ble bygget med håndmakt på slutten av 1800-tallet. Veien sto ferdig i 1894 og er fortsatt en relativt smal grusvei som slynger seg innover fjellet. I dag er det ikke lov å kjøre buss eller andre store/tunge motortøy der fordi veien skal bevares i den stand den er nå, også for framtida.

Den gamle veien byr på store magiske naturopplevelser, i øst er det runde former preget av istida, mens det i vest er stupbratte fjellsider. Tar du med deg en kajakk på turen, kan du padle i turkise fjellvann, eller med gode sko kan du legge ut på kort eller lang vandring nesten overalt. Reinsflokker kan observeres fra veien, og høstfargene over her kan rett og slett ikke beskrives med ord. Veien er en av Norges Nasjonale Turistveier

Finn mer informasjon om veien og hva du kan oppleve, på Statens Vegvesen sin oversikt over Nasjonale turistveier. https://www.nasjonaleturistveg...


Gml strynefjellsvei IMG 0329

Lignende aktiviteter

 • Nedkjoring fra Krossho mindre Breie21

  Topptur med guide

  Fjell, Ski, Aktivferie

  Trygg topptur med erfaren guide i pudderparadiset Grotli

 • Gocart full fart mindre

  Fart og spenning med motocross og gocart

  Familie, Aktivferie

  Noen sier at vi i Skjåk har en av Norges fineste motorsportsbaner!

 • Tea pa Krossho mindre Breie21

  Naturopplevelser med Naturopplevingar

  Familie, Fjell, Ski, Turer

  Leie av el-sykkel, tipp-topp fjellklær, randoutstyr og mye mer, eller guiding på bre eller fjell, sommer og vinter... Naturopplevingar i Skjåk kan stort sett bidra om du vil ut i fjellet og "opp i trærne" og trenger å leie utstyr eller en turleder.

 • Rafting2 skjak Adventure

  Skjåk - et eldorado for vannsport i elver og vann

  Familie, Turer, Aktivferie

  Her, lengst vest i Gudbrandsdalen og Nasjonalparkrikets hjerte, kan vi tilby trygge og spennende opplevelser i det våte element.

 • Tur til Lundadalsvatnet 4 Fjelleventyret

  Fjelleventyret - hesteridning i Skjåk

  Familie, Fjell, Aktivferie

  Om du har lyst på en naturopplevelse utenom det vanlige, anbefales det å bli med Fjelleventyret på ridetur til fjells,- ved inngangen til nasjonalparkene Breheimen og Jotunheimen.

 • Marradalen MJ juli2019

  Med tursko på,- rett fra hotelldøra

  Kultur, Familie, Fjell, Turer

  Forslag på kortere sommerturer på Grotli, og annen turinformasjon, finner du her