Sykling på Grotli

Er du mosjonist eller proff? Ønsker du en kort tur eller lang tur? På Grotli får du mange fine sykkelopplevelser i umiddelbar nærhet!

Ønsker du å sykle på vei, kan du velge grusveier eller asfalt.

Mosjonister trives veldig godt på Gamle Geirangervei, en grusvei som er stengt for motorisert ferdsel på historisk grunn. Denne veien går parallelt med (nye) RV 15 fra hotellet og helt til krysset RV15/FV63 ved Langvatnet. Dette er en strekning på totalt 3 mil tur/retur i flatt terreng i Breidalen, bl.a. gjennom Hamseviken hyttefelt. En ypperlig tur for familier!

Grusvei er det også på en av de vakreste fjellstrekninger, Gamle Strynefjellsvei som har status som Nasjonal Turistvei. Les mer om denne her

Trene på sykkel?
For deg som vil trene og samtidig sykle i den vakreste naturen vi har å by på i Norge, så finns det mange fristende alternativer:

Grotli - Geiranger, med 1000 meters høydeforskjell fra høyfjell til fjord. Strekningen er på 40 km en vei, hvor de siste 15 km er mer eller mindre rett ned, og motsatt på tur tilbake. Tar du med turen opp på Dalsnibba så klatrer du 500 meter opp i tillegg og får samtidig en fantastisk utsikt over den majestetiske Geriangerfjorden "på kjøpet".

Rundtur Grotli - Gamle Strynefjellsvei - Hjelle - Flo - Hellesylt med ferge til Geiranger - Grotli. Dette er en dagstur for deg som er vant syklist i god form. Vi er behjelpelig med å skaffe skyss på deler av turen dersom ønskelig.

I Nasjonalparkene rundt oss er det ikke lov å sykle, men skiheistraseen vår, rett bak hotellet er ypperlig for deg som er terrengsyklist. Stigning på 120 meter på jord/grus/lyng underlag.

Flerdagers tur i Skjåk: Tour Breheimen - en eventyrlig sykkeltur

 • Varighet: 5 dager
 • Etapper: Dønfoss - Sota Sæter - Billingen Seterpensjonat – Grotli – Gamle Strynefjellsveg - Grotli Høyfjellshotell - Dønfoss
 • Lengde: 160 kilometer
 • Vanskelighetsgrad: Enkel og episk
 • Vi har rutebeskrivelsen - ta kontakt for å få alle detaljer!

Vi leier ut el-sykler, må forhåndsbestilles.

Ring eller send mail for mer info.


Aktivitetskart Skjaak

Sykkelkart

Syklister pa steinbru mindre

Gamle Strynefjellsvei sommer

Sykkel Lena og roar 2021

Sommerferie og el-sykkel på Gamle Strynefjellsvei

Lignende aktiviteter

 • Nedkjoring fra Krossho mindre Breie21

  Topptur med guide

  Fjell, Ski, Aktivferie

  På randonéeski med erfaren guide i pudderparadiset Grotli

 • Gocart full fart mindre

  Fart og spenning med motocross og gocart

  Familie, Aktivferie

  Noen sier at vi i Skjåk har en av Norges fineste motorsportsbaner!

 • Tea pa Krossho mindre Breie21

  Naturopplevelser med Naturopplevingar

  Familie, Fjell, Ski, Turer

  Leie av el-sykkel, tipp-topp fjellklær, randoutstyr og mye mer, eller guiding på bre eller fjell, sommer og vinter... Naturopplevingar i Skjåk kan stort sett bidra om du vil ut i fjellet og "opp i trærne" og trenger å leie utstyr eller en turleder.

 • Rafting2 skjak Adventure

  Skjåk - et eldorado for vannsport i elver og vann

  Familie, Turer, Aktivferie

  Her, lengst vest i Gudbrandsdalen og Nasjonalparkrikets hjerte, kan vi tilby trygge og spennende opplevelser i det våte element.

 • Tur til Lundadalsvatnet 4 Fjelleventyret

  Fjelleventyret - hesteridning i Skjåk

  Familie, Fjell, Aktivferie

  Om du har lyst på en naturopplevelse utenom det vanlige, anbefales det å bli med Fjelleventyret på ridetur til fjells,- ved inngangen til nasjonalparkene Breheimen og Jotunheimen.

 • Marradalen MJ juli2019

  Med tursko på,- rett fra hotelldøra

  Kultur, Familie, Fjell, Turer

  Forslag på kortere sommerturer på Grotli, og annen turinformasjon, finner du her