Jakt

I Skjåk finner du norges tredje største villreinområde

Villrein, hjort, elg og rype.

Villrein jakten starter 20. August i Norges tredje største villreinområde, Reinheimen og Breheimen. Hvert år blir det felt ca 300 av 400 tildelte dyr i Skjåk. Søknadsfristen er 1.april.

Det er også mulighet for rypejakt både med og uten hund. I Skjåk har du mye forskjellig terreng, du kan jakte rype og hare mellom 2000 meterstopper eller i snillere terreng sånn som sør og vest for Grotli. Rypejakta starter 15.september i Skjåk, dagskvoten er lik for innenbygds og utenbygds jegere, og blir bestemt før jakta starter. For å søke på småviltjakt må man søke via Inatur. Søknadsfristen er 1. juni.

I Skjå kan du være så heldig å få se alle fire hjorteviltartene vi har i Norge, på en og samme tur. Derfor er Skjåk perfekt for en storviltjeger. Hjortejakta starter vanligvis fra 10. september til 15. november. Elgjakta fra 25. september til 15. november. Det er delt inn i 8 jaktfelt, elg- og hjortejakta blir vanligvis sett bort på 3-årige kontrakter, med ny periode høsten 2018. Se Skjåk Almenning for mere informasjon.

Fra Grotli og nedover Otta-elva på både sør- og vestsiden kan man drive med harejakt med hund. Alle som deltar i jakt med hund må løse jaktkort. Jakten er i tidsrommet 10. oktober ut februar måned. Kort får du kjøpt hos Inatur.

I Skjåk Almenning er det åpnet et område for jakthundtrening for fuglehunder. Treningsfeltet for fuglehund er avgrenset til nordsiden av RV 15, fra Tora elv i øst til Geirangerkrysset i vest. Treningstider høsten er fra og med 21. august til og med 9. September. I tilegg blir det åpnet for trening i perioden fra og med 10.oktober til og med 20. desember. Og om vintere er treningstidene fra og med 1. januar til og med 31. mars. Et treningskort gjelder for inntil to hunder og treningskort får du kjøpt på Inatur.no.

Foto: Skjåk Almenning

Lignende aktiviteter

 • Tur med Tea og Naturopplevingar sommer

  Naturopplevelser med Naturopplevingar

  Familie, Fjell, Ski, turer

  Leie av el-sykkel, tipp-topp fjellklær, randoutstyr og mye mer, eller guiding på bre eller fjell, sommer og vinter... Naturopplevingar i Skjåk kan stort sett bidra om du vil ut i fjellet og "opp i trærne" og trenger å leie utstyr eller en turleder.

 • Tur til Lundadalsvatnet 4 Fjelleventyret

  Fjelleventyret - hesteridning i Breheimen

  Familie, Fjell, Aktivferie

  Om du har lyst på en naturopplevelse utenom det vanlige, anbefales å bli med Fjelleventyret på ridetur ved inngangen til nasjonalparkene Breheimen og Jotunheimen.

 • Marradalen MJ juli2019

  Med tursko på,- rett fra hotelldøra

  Culture, Familie, Fjell, turer

  Forslag på kortere turer på Grotli og annen turinformasjon finner du her.

 • 20170417 Dsc 4274

  Grotli Fjellheiser

  Familie, Fjell, Ski

  Her finner du familieområder og egen terrengpark. Snøsikkert!

 • 013 Strynsfjellvegen Rundtomkring 1

  Gamle Strynefjellsveien

  Culture, Familie, Fjell, turer

  Vakker og fredet turistvei

 • Dsc 0171 4089906

  Brevandring på Tystigbreen

  Familie, Fjell, Fjord, Ski, turer

  Spektakulære omgivelser, du vil se Lodalskåpa (2083 m), Oppstrynsvannet og den største isbreen på fastlandet i Europa Jostedalsbreen.