Kvitberghytta

Tur med en overnatting

Lengde: ca 8,1 km Varighet: 1 dag med overnatting

Gå opp hytteveien mot nord på vestsiden av Hamsa. Hytteveien svinger mot nordvest og går snart over i stig. Følg stigen gjennom hyttefeltet og langs fossene i Hamsa. Etter 1,3 km er det merket ny løpe opp til stigen gjennom Hamsedalen, som går til ei bu ved 2.vatn. Det er 5 km videre innover Hamsedalen til Kvitberghytta som ligg 0,8 km nordvest for Viatjønn.

En alternativ rute er DNT-ruta frå Geirangervegen opp til Kolbeinsvatnet og inn i Skjåk. Gå langs Kolbeinsvatnet og ned i Vien. Ved Fremste Vievatnet må du gå i terrenget 0,7 km opp mot øst og Hamsedalen til Kvitberghytta.

Skjåk Almenning har utleie av Kvitberghytta med båt og garn på Viatjønn og Fremste Viavatn. Hytta er 20 m², og har 4-5 sengeplasser i kombinert opphaldsrom, kjøkken og soverom.

Du kan få fin fisk på alle vann i Hamsedalen. Storleiken passer til god matfisk. Det blir fiska med garn i vatna. Vestsida av 2.vatn og 3.vatn er fint for oterfiske. Elles er vatna og Hamsa fine for stangfiske.

Den naturlege rekrutteringa er god i Fremste Vievatn. Kolbeinsvatnet er avhengig av utsatt fisk. Det er skjoldkreps i Fremste Viavatn, og fisken er rød i kjøttet.

Fiskebestanden er småvokst i Vievatn og Kolbeinsvatn. Begge vann egner seg godt for garnfiske. Kolbeinsvatnet kan bli seint isfritt.

Flatvatnet og andre mindre vatn i Vien, egner seg godt til oter- og stongfiske.

Les mere om fisking her

Foto: Skjåk Almenning

Lignende aktiviteter

 • Tur til Lundadalsvatnet 4 Fjelleventyret

  Fjelleventyret - hesteridning i Breheimen

  Familie, Fjell, turer

  Om du har lyst på en naturopplevelse utenom det vanlige, anbefales å bli med Fjelleventyret på ridetur ved inngangen til nasjonalparkene Breheimen og Jotunheimen.

 • Marradalen MJ juli2019

  Med tursko på,- rett fra hotelldøra

  Culture, Familie, Fjell, turer

  Forslag på kortere turer på Grotli og annen turinformasjon finner du her.

 • Strynsommerski

  Sommerskipakke 2020

  Familie, Ski

  Vi har i år utarbeidet en samarbeidsavtale med Stryn Sommerskisenter, og tilbyr en pakkepris på overnatting og heiskort!

 • 20170417 Dsc 4274

  Grotli Fjellheiser

  Familie, Fjell, Ski

  Her finner du familieområder og egen terrengpark. Snøsikkert!

 • 013 Strynsfjellvegen Rundtomkring 1

  Gamle Strynefjellsveien

  Culture, Familie, Fjell, turer

  Vakker og fredet turistvei

 • Dsc 0171 4089906

  Brevandring på Tystigbreen

  Familie, Fjell, Fjord, Ski, turer

  Spektakulære omgivelser, du vil se Lodalskåpa (2083 m), Oppstrynsvannet og den største isbreen på fastlandet i Europa Jostedalsbreen.