Om Grotli

Grotli ligger på 900 m.o.h lengst vest i Skjåk kommune, mellom Nasjonalparkene Reinheimen og Breheimen, og ved inngangen til Strynefjellet og Tafjordfjella.

Grotli Høyfjellshotell ligger like ved RV 15 og har fantastisk panoramautsikt mot mektige Skridulaupen (1962 m.o.h.) og Grotlivatnet. Området ligger mellom nasjonalparkene Reinheimen og Breheimen. Dette sier noe om kvalitetene i området og gir forutsigbarhet for naturverdiene som er tatt vare på gjennom generasjoner her oppe i høgfjellet. Terrenget er mildt og vennlig, med typisk tregrensevegetasjon av einer, vier og småbjørk. Like vakkert gjennom alle sesongene – vår, sommer, høst og vinter.

Store opplevelser hele året – rett fra hotelltrappa!

På Grotli og i nærområdet finnes det gjennom alle årstider friske naturopplevelser som langrenn, randone og alpint, sommerski, fjellturer på tørre og tilrettelagte/merkede stier, toppturer, sykkel, rafting, hesteridning, padling, bærplukking, jakt og fiske.

Det er kort avstand til de vakreste fjordene med destinasjoner som Geiranger, Stryn, Briksdalen og Loen i umiddelbar nærhet. Øst for Grotli finner du Lom og Jotunheimen.

I 1869 ble Statens Fjellstue grunnlagt på Grotli, og fra 1880 ble 1.generasjon av Grotlifolket fastboende på fjellet, ansatt som Statens Fjellstuefolk. Siden da har Grotli hatt stor betydning for reisende over fjellet.

Hotellet sto ferdig i 1905. Hotellet er fortsatt i samme familiens eie og 6. generasjon er til stede i dag, og ser frem til å ønske deg velkommen til fjells!

Kart Edit

Hvor er Grotli?

Se hvordan man kommer seg hit

Les mer
014

Historie

Her kan du lese den spennende historien om hvordan Grotli har utviklet seg!

Les mer

Trenger du litt fred og ro?

Book rom!

Grotli

Aktiv ferie?

Se aktiviteter!