Om hyttegrenda

Fire fantastiske årstider på Grotli!

Hyttegrenda ligger solrikt til i lia bak Grotli Høyfjellshotel med en fantastisk panoramautsikt mot mektige Skridulaupen (1962 m.o.h.) og Grotlivatnet. Området ligger mellom nasjonalparkene Reinheimen og Breheimen. Dette sier noe om kvalitetene i området og gir forutsigbarhet for naturverdiene i generasjoner. Terrenget er mildt og vennlig, med typisk tregrense-vegetasjon av einer, vier og småbjørk. Like vakkert gjennom alle sesongene – vår, sommer, høst og vinter.

Img 6463

Store opplevelser hele året – rett fra hyttedøra!

På Grotli og i nærområdet finnes det gjennom alle årstider friske naturopplevelser som skiturer, langrenn, randone, alpint, sommerski, fjellturer, toppturer, sykkel, rafting,
padling, bærplukking, jakt og fiske

Bilde 20 07 2017 21 40 12

Klima

Noe av det flotteste med hytte på fjellet, er variasjoner de 4 årstidene gir; hvit jul og påske, lange skiturer i varm vårsol på ettervinteren, grønn og intens sommer og ikke minst – en fargesprakende høst. Slik er det. Men i følge eksperter vil dette endres framover – flere og flere hytteområder vil oppleve at vinteren blir både kortere og våtere. Temperaturen stiger, og det samme gjør snøgrensa.

Grotli ligger på nærmere 1000 m.o.h, og er et svært snøsikkert område som gir trygghet for fantastiske vinteropplevelser i lang tid framover. Verdien på hytter som kan tilby skikkelig vinter blir ikke mindre. Tvert i mot.

Familefisketur 2

Beliggenhet

Med Grotli som utgangspunkt har du fantastisk variasjon av det beste Norge kan tilby innen en times biltur. Drar du vestover, kan du oppleve dype fjorder og ville fjell i Geirangerfjorden og i Nordfjorden. På østsiden har vi Skjåk med snillere terreng og sitt tørre klima, og Nasjonalparklansbyen Lom med yrende liv og kjente mattradisjoner. Du kan med andre ord gå på Galdhøpiggen en dag og havfiske den neste!

Kart Edit

Grotli – ditt nærmeste Østland, med kort kjøretid fra byene på Vestlandet

Kvivsvegen åpnet et helt nytt øst/vest-samband mellom Søre Sunnmøre og Østlandet via RV15 over Strynefjellet. Kvivsvegen gir ferjefri E39 mellom Festøya i Møre og Romsdal og Lote i Sogn og Fjordane. Dette gir en kjøretid fra Fosnavåg til Grotli på vel to timer! Nyt en langhelg på Grotli, og dra rett på jobb mandag morgen.

Vienstig

Et eldorado for jakt og fiske

Jakt og fangst har lange tradisjoner i Skjåk, og kommunen er blant de store i landet når det gjelder faunarikdom og jaktmuligheter på storvilt som rein. De fleste jaktkortene går til utenbygds jegere. Ordinær tildeling skjer ved loddtrekkning, men det selges også jaktpakker. Egne jaktkort selges også for småvilt som rype og hare. Ta gjerne med hunden!

Skjåk flommer bokstavelig talt over av fjellvann, elver og bekker. Øvre Ottavassdraget med sine sideelver regnes som ypperlige. 320 fiskevann og 20 mil med fiskeelv på et fiskekort. Trenger vi si noe mer?

Dsc 1547

Byggeklare tomter for helårshytta venter på deg på Grotli

Vi har fremdeles noen byggeklare tomter igjen. Tomtene har ”høy” standard og leveres med strøm, vann og avløp til tilkoblingspunkt ved tomtegrense

Ekstraordinær høyfjellsservice

Skjåk Hytteservice, som har basen sin på Grotli, kan tilby høyfjells-service i særklasse. Hva med snø måket inngang, varm hytte og godt med fyringsved på plass når dere ankommer hytta? Slik kan du spare kvalitetstid til deg og reisefølget. Skjåk Hytteservice tilbyr varetransport, vedlikehold, utvendig tilsyn, tilsynsavtale (fast abonnement) og snørydding.

Storstua mot bar

Grotli Høyfjellshotel

Grotli Høyfjellshotel fra 1905 har kanskje noen av de vakreste interiørene du finner blant høyfjellshotellene i Norge. Hotellet kan by på mye historie, noe som danner rammen for opplevelsene innen overnatting og god, lokal mat.

Mellom gamle tømmervegger, antikviteter og smakfulle møbler, kan du finne roen etter en lang dag i høyfjellsnaturen. Her kan du nyte deilig mat i hotellets vakre spisesaler, og hygge deg med noe godt å drikke i den lune Storstugu etterpå. I kroa kan du ta en lunsj eller en kaffekopp med en nystekt rømmevaffel.

Mange hytteeiere setter stor pris på å ha disse fasilitetene i tilknytning til hytta.

43554Cd392
  • Grotli ligger på nesten 1000 m.o.h. i vakker høyfjellsnatur

  • Området preges av moderat og skånsom utbygging. Perfekt for deg som skygger unna de store og masete vinterdestinasjonene.

  • Ligger på dørstokken til de to nasjonalparken Reinheimen og Breheimen

  • Under 2,5 t fra Ålesund, Fosnavåg og Måløy

  • Solrikt med fantastisk panoramautsikt mot Skridulapen (1964 m.o.h.) og Grotlivatnet

  • Snørikt og skoddefritt.

  • Skiheis og barnetrekk

  • Området er et eldorado for jakt og fiske

<-script src="/assets/js/vendor.js" defer>